Механізовані роботи допомагають ефективному запобіганню аварій в електромережах

Майже 45 кілометрів електромереж розчистили наші працівники завдяки використанню мульчерів на базі ХТЗ-150К-15.
Як відомо, впорядкування охоронних зон повітряних ліній є одним з пріоритетних заходів з попередження аварійних ситуацій в електромережах. Такі роботи, зокрема, попереджають обриви ліній внаслідок негоди.
Використання подрібнювача є доцільним у випадку значної зарощеності трас.
Наші два мульчери та машиністи спецтехніки виконують це завдання на відмінно – з кінця зими працюють у Сарненському, Вараському та Рівненському районах області.
За цей час провели розчистку у важкодоступних місцях поблизу ПЛ 10/35/110 кВ.
Додамо, що після проходження через чагарники спецтезніки, в роботу включаються ще й електромонтери з бензоінструментом – працюють там, де машина не може дістати до зелених насаджень – в болотистій місцевості та безпосередньо біля опор.
До слова, нещодавно навчальну програму роботи на мульчері пройшов машиніст бурильно-кранової самохідної машини 5 розряду Володимирецької дільниці Дуляницький Олександр Михайлович.
Окрім нього на фото – чищення 5 кілометрів ПЛ 10 кВ працівниками Володимирецької дільниці з експлуатації розподільних мереж електромонтерами Кречик Серафим Володимирович, Силенок Володимир Миколайович.


Аналогічні роботи проводилися і на Березнівщині у Соснівській громаді. Тут чищенням ПЛ 10 кВ займалися електромонтери з експлуатації розподільних мереж Березнівської дільниці Рибачок Володимир Григорович, Славинський Василь Леонідович та тракторист Сарненської дільниці Симончук Віталій Михайлович.

About the author: Рівнеобленерго

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі