Дякуємо за працю та звитягу!

Наприкінці 2022 року, згідно з указом Президента України, три енергетики ПрАТ «Рівнеобленерго» отримали медалі «За працю і звитягу». Ми пишаємося своїми колегами Олександром Гродським та Вадимом Яремчуком, які з жовтня відновлюють електропостачання на звільненій від окупантів Херсонщині – розгорнутий репортаж про їхній внесок у відбудову деокупованої української землі можна побачити на нашій сторінці у Facebook.

Хочемо розповісти також про «вагомий внесок у забезпечення діяльності енергетичного комплексу в умовах воєнного стану» (витяг з Указу Президента) начальника служби диспетчеризації високовольтних мереж Олександра Левчука, який представляє усю команду департаменту диспетчерського керування ПрАТ «Рівнеобленерго». Це серце нашої енергетичної компанії, завдяки синхронізованій роботі якої, електромережі області функціонують у безперервному режимі навіть в умовах ворожих атак на енергосистему. Восьмеро диспетчерів служби під керівництвом Олександра Васильовича в режимі 24/7 чітко і безперебійно контролюють режим подачі електричної енергії, співпрацюють як з колегами з районних оперативно-диспетчерських груп, так і диспетчерами НЕК «Укренерго».

«Саме від наших бійців диспетчерського фронту залежить дотримання лімітів потужності – вони доводять їх безпосередньо до районних диспетчерів. Загалом департамент диспетчерського керування налічує 92 диспетчерів. Усього, разом з  електромонтерами оперативно-виїзних бригад  – майже 300 працівників, які працюють цілодобово не лише в умовах повномасштабного вторгнення – завжди робили це й раніше», – розповідає начальник департаменту Ігор Слинько.

Робота департаменту надзвичайно напружена – саме від цих людей залежить поява світла у наших домівках після зухвалих атак ворогів на нашу енергетичну інфраструктуру, саме вони настільки добре знають енергосистему краю, що пропонують і застосовують неймовірні для мирного часу схеми живлення для забезпечення наших земляків енергопостачанням в умовах війни і цілеспрямованого руйнування енергетичних об’єктів України. Їхня праця потребує ґрунтовних знань, досвіду, уваги, зосередженості, емоційної виваженості – адже, від їхніх рішень залежить чи вдасться збалансувати та втримати енергосистему Рівненщини в екстремальних воєнних умовах. «Не дарма, навіть досвідчені енергетики потребують не менше, аніж пів року підготовки для того, щоб отримати дозвіл керувати диспетчерським пультом», – додає Ігор Слинько.

І хоча найбільш напруженими для наших диспетчерів стали останні місяці року, коли вони, як лікарі, реанімували поранену енергосистему, відповідальність завжди притаманна їхній діяльності: а це  супровід та координація планових та аварійних робіт, комунікація з колегами з обленерго усього західного регіону, усіма службами екстреного реагування, комунальниками…

Енергосистема країни зазнала вже 13 ворожих атак – під час кожної з них, її повернення до життя забезпечували енергетики усієї країни. Серед них і диспетчери Рівнеобленерго, без огляду на вихідні та час доби це робив і Олександр Левчук, за що нагороджений медаллю «За працю і звитягу».. Низький уклін вам, колеги!

About the author: Рівнеобленерго

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі